Posts : 6283 Join date : 2010-04-25 Age : 50 Location : Zagreb Najdraži igrač : Il Capitano, L'Uomo Ragno, Tutti Pazzi Per Materazzi
Subject: #InterFans 26.04.10 11:28
Prva organizirana skupina navijača Intera okupila se daleke 1969. godine pod imenom Boys San čime spadaju među najstarije navijačke skupine na Apeninima. Iste godine osnovani su Ultras Granata (Torino), Ultras Tito (Sampdoria) dok su Milanovi Fosse dei Leoni osnovani godinu ranije.
Navijači Intera pozicionirani su na sjevernoj tribini (Curva Nord) stadiona Giuseppe Meazza i sastoje se od pet, nazovimo ih, podgrupa. Prva, ujedno i liderska su već spomenuti Boys San S.A.N (Squadra d'Azione Nerazzurre)koji se nalaze centralno na tribini, a zauzimaju značajno mjesto i u povijesti talijanskih Ultrasa. Lijevo od njih nalaze se Vikinzi koji pod tim imenom već 25 godina bodre Inter. Irriducibilli, osim što se nalaze na desnom dijelu tribine poznati su i po svojoj ultra - desničarskoj političkoj orjentaciji. Tu su i Ultrasi koji su također jedna od starijih navijačkih skupina (1975.) Posljednja peta skupina su Brianza Alcolica koji od 1985. bodri nerazzure vođena duhovitom krilaticom You’ll never drink alone!
I zanimljivost vezana uz jednu specifičnu skupinu. Skinsi su 6. svibnja 1987. (Inter - Cremonese, Coppa d'Italia) prvi put su objesili transparent iako su vec neko vrijeme bili prisutni kao organizirana grupa na Curvi Nord. Uz natpis skins na transparentu su nacrtani ''fascio'' - sjekira s dvije oštrice, simbol fašizma te svastika. Kapo grupe je bio Paolo Coliva ''Armiere'', a njemu uz bok Duilio Canu, Massimiliano Bergomi, Luca Ceccarelli te ''Metallica''. Svi navedeni su imali debele dosjee za napade, nasilje i razne nerede na stadionu i izvan njega, a svi su izdržavali i zatvorske kazne. Coliva je u zatvoru umro od predoziranja, optužen za pokušaj ubojstva mladog komunista. Mnogi ultrasi ih nikad nisu priznali kao ultrase vec su ih više smatrali kao kriminalce i heroinomane. Zanimljivo je da vecina skinsa nisu bili socijalni slucajevi, vec uglavnom sinovi bogate milanske više klase koji su iz obijesti i dosade postali nasilnici i narkomani.
Last edited by Inter15 on 10.09.10 15:37; edited 1 time in total
leopnd Admin
Posts : 52251 Join date : 2008-08-12 Age : 46 Location : Pula Najdraži igrač : Nicola Berti, Walter Zenga, Dejan Stanković, Cristian Chivu, Javier Zanetti, Alexis Sanchez
Subject: Re: #InterFans 06.09.10 12:25
Ricordando l'esempio di signorilità, trasparenza ed eleganza rappresentata da Giacinto Facchetti, la Nord esprime il più sentito rammarico per non aver potuto condividere i recenti immensi successi ma siamo sicuri che dalla sua stella abbia gioito con Noi ...
CIAO CIPE !!!
Posts : 6283 Join date : 2010-04-25 Age : 50 Location : Zagreb Najdraži igrač : Il Capitano, L'Uomo Ragno, Tutti Pazzi Per Materazzi
Subject: Re: #InterFans 13.11.10 16:02
Da se podsjetimo, radi se o Gabrieleu Sandriju tifozu Lazia kojeg je policajac ubio prilikom nereda koji su izbili na putu Laziala na tekmu protiv nas u Milano...
cesar19
Posts : 10518 Join date : 2010-04-25 Age : 35 Location : Zagreb Najdraži igrač : Zanetti, Cambiasso, Perišić, Milito
Subject: Re: #InterFans 14.11.10 16:59
Lijepo bi došao kratak prijevod za nas neuke
_________________ Nella Gioia E Nel Dolore - Per L' Inter Eterno Amore
Inter15
Posts : 7589 Join date : 2010-04-25 Age : 37 Location : Đakovo Najdraži igrač : Cambiasso,Perišić, N.Kovač
Subject: Re: #InterFans 17.11.10 15:37
Gabriele Sandri R.I.P.
leopnd Admin
Posts : 52251 Join date : 2008-08-12 Age : 46 Location : Pula Najdraži igrač : Nicola Berti, Walter Zenga, Dejan Stanković, Cristian Chivu, Javier Zanetti, Alexis Sanchez
Subject: Re: #InterFans 03.12.10 10:02
GABRIELE SEMPRE CON NOI!
Pandur koji ga je ubio dobio 9 godina i 4 mjeseca zatvora.
Taman htio postaviti temu navijači Intera, da mi malo objasnite o njima što znate jer ja slabo znam. Drago mi je da sam našao ovu temu o navijačima tj. Curva Nord i vidio šta su od čega se sastoje i tako to. I zanimljiva je ovo tema, a nevjerojatno je da stvarno slabo pišete na njoj, jer navijači su uvijek glavna osovina kluba ili 12. igrač. Ja sam ostao fasciniran koreografijom Interovih navijača u finalu Lige prvaka prije dvije godine u Madridu. Imam HD sliku te koreografije i sada je ponekad znam postaviti kao desktop wallpaper. Pored svega ovoga imam tri pitanja:
1. Zanima me gdje još na jednom mjestu mogu naći finih slika koreografije Interovih navijača?
2. S kojim navijačima su Interovi navijači u dobrim odnosima - da li s navijačima Lazija?
3. Kakav je odnos navijača Intera i Milana u gradu Milanu i regiji Lombardiji, mislim čijih navijača ima više, može li u postotcima i da li se kad-kad marišu (degeneče)???
Ako je tko voljan da mi odgovori, ali da je upućen, tj. da ode povremeno na utakmicu ili barem da ima provjerene informacije od sigurnog izvora.
leopnd Admin
Subject: Re: #InterFans 20.09.11 10:30
Caeruleus wrote:
1. Zanima me gdje još na jednom mjestu mogu naći finih slika koreografije Interovih navijača?
2. S kojim navijačima su Interovi navijači u dobrim odnosima - da li s navijačima Lazija?
3. Kakav je odnos navijača Intera i Milana u gradu Milanu i regiji Lombardiji, mislim čijih navijača ima više, može li u postotcima i da li se kad-kad marišu (degeneče)???
3. Određene statistike (vođene od trećih osoba) su svojevremeno tvrdile da ima više Milanista u gradu Milanu, a više Interista u Lombardiji. Međutim, ta dva kluba imaju ogroman broj navijača u čitavoj Italiji. Što se tiče šora, ne sjećam se nekih aktualnijih... Zadnje šta se sjećam su bili neredi tokom derbija 2009.
Subject: Re: #InterFans 20.09.11 11:14
Leopnd svaka čast na odgovoru i hvala
SHAPESHIFTER
Posts : 2391 Join date : 2010-04-27 Age : 43 Location : ZGB Najdraži igrač : Milito / Icardi / Rakitić / Longo
Subject: Re: #InterFans 20.09.11 11:43
meni je to fenomenalno kako za vrijeme derbija na Meazzu možeš uć u kojem god dresu, na koje god mjesto....
mato-vcf
Posts : 7589 Join date : 2010-04-25 Age : 37 Location : Đakovo Najdraži igrač : Cambiasso,Perišić, N.Kovač
Subject: Re: #InterFans 04.05.12 10:34
Quote :
La Curva Nord, il cuore del tifo nerazzurro, ha preparato un’altra coreografia mastodontica che - assicurano - lascerà a bocca aperta. E’ costata due mesi di lavoro notturno ed è autofinanziata, tengono a precisare.Uno spettacolo che contagerà il resto dello stadio "amico" a spingere i nerazzurri.
Dakle, CN kaže da su spremili neviđenu koreografiju koju su spremali po noći posljednja 2 mjeseca i koju su sami financirali. Valjda ih zato nije bilo na gostovanjima, hehe...
Subject: Re: #InterFans 04.05.12 17:01
Također se nadam kojem transparentu protiv onog govna Muntarija.
Caeruleus
Subject: Re: #InterFans 04.05.12 18:28
Pa jel Muntari Interov igrač?
leopnd Admin
Subject: Re: #InterFans 04.05.12 18:57
Da.
Subject: Re: #InterFans 05.05.12 0:43
Pa što ste toliko protiv njega nije mi jasno? Pa on je među prvom Mourinhu čestitao prolaz u finale LP-a prije dvije godine.
Cehajic
Posts : 3932 Join date : 2011-01-17 Age : 29 Location : Bihac/Zagreb Najdraži igrač : J.Zanetti, Coutinho, Andrea Rannochia, Matrix
Subject: Re: #InterFans 05.05.12 0:49
Caeruleus wrote:
Pa što ste toliko protiv njega nije mi jasno? Pa on je među prvom Mourinhu čestitao prolaz u finale LP-a prije dvije godine.
vecinom zbog izjava,ljubljenja Bilanovog grba i tako..
leopnd Admin
Subject: Re: #InterFans 08.05.12 10:11
Evo kako se pripremala koreografija za derby. Sve je počelo prije 2 mjeseca: